Depistare copii

Ce poate fi mai frumos pentru studenți decât un proiect care le oferă șansa de a lucra direct cu oamenii, de a  pune în aplicare cunoștiințele acumulate și nu în ultimul rând de a ”fura” meserie de la medicii si rezidenții implicați?5

Zis și făcut, am format o echipă frumoasă de voluntari dornică de a demonstra că și tinerii pot schimba ceva. Am pornit spre satul Băla care, deși nu este departe de Târgu Mureș,  se află într-o zonă izolată a județului . Acolo ne-au întâmpinat oameni deschiși care ne-au oferit tot sprijinul lor, conștienți de faptul că un mic ajutor nu strică niciodată.

Fiind extrem de organizați de către Alexandra, fiecare știa exact ce are de făcut și ne-am apucat numaidecât de treabă.

Primii noștrii pacienți au pășit timid în dispensarul din sat și păreau puțin speriați de oamenii mari în halate albe. Puștii de grădiniță, de mânuță cu mămicile8 lor ne-au făcut o surpriză pe cinste. Cu toții ne așteptam să îi auzim plângând de la prima oră a dimineții, dar nici măcar un copilaș nu s-a lăsat ”intimidat” nici de glucometru și nici de doctorii stomatologi.

Apoi au urmat elevii din clasele primare si am încheiat în forță cu cei mai mari, ducând la bun sfârșit prima parte a proiectului, și anume cea de depistare.

Nu au lipsit zâmbetele, schimbul de păreri și impresii, pozele si voia bună. Cu toții am fost foarte fericiți si mândrii să ne aflăm acolo și întreaga acțiune a fost un real succes. Am avut și avem multe de  învățat de la cei mai mari și cu mai multă experiență și tocmai din aceasta cauză am petrecut cât mai mult timp în preajma medicilor rezidenți care ne-au împărtășit din cunoștiințele lor.12

Cei care au decis să urmeze această carieră, s-au simțit doctori  ”cu acte în regulă”  pentru o zi și asta cu siguranța i-a ajutat și i-a stârnit să muncească și mai mult pentru împlinirea visului lor.

Dupa o zi de muncă  am mai avut parte de o surpriză frumoasă; doamna primar a satului Băla, Mariana Vlad, știind probabil cât de 10osteniți vom fi după ce prin mâna noastră urmau să treacă peste 50 de copii, ne-a așteptat cu o masă caldă, tradițional românească. Era tot ce lipsea pentru ca ziua sa fie cu adevărat perfectă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: